Reflektime nga seminaret e kualifikimit të E-Tutors 25 qershor 2021

Pasi filloi në 23 Prill 2021, seria e Seminareve të kualifikimit të VALEU-X E-Tutors u përfundua me sukses më 25 qershor 2021.
Organizuar nga TU Dresden, 4 seminaret synojnë trajnimin dhe kualifikimin e studentëve shqiptarë për t’u bërë E-Tutorë dhe menaxherë të komunitetit virtual me një kuptim të thellë të dinamikës dhe lehtësimin e punës ekipore të ndërmjetësuar nga teknologjia për një bashkëpunim virtual efektiv në komunitetet e kërkimit (studentët) dhe komunitetet e praktikës (profesionistë). Takimet e ndryshme të seminareve kishin për qëllim gjithashtu të kualifikonin grupin e synuar për të zotëruar kualifikimet moderne për të mësuarit dhe punën e përmirësuar nga teknologjia, për t’i dhënë atyre kompetencat teknologjike, mediatike, menaxhuese dhe drejtuese që u nevojiten për studime dhe sukses profesional në ekonominë e globalizuar.
Ngjarja përfundimtare, e cila u zhvillua virtualisht më 25 qershor 2021, shërbeu si një platformë për nënvizimin e kontributeve, vlerësimin e arritjeve, vlerësimin e të gjitha seminareve dhe ndarjen e reflektimeve, njohurive dhe reagimeve nga studentët rreth rrugëtimit të tyre mësimor.
Një fragment i shkurtër i reflektimeve të pjesëmarrësve mbi përvojën e tyre të të mësuarit në kuadër të seminareve të Kualifikimit të E-Tutors mund të shikohet më poshtë:

 

Studentët ndanë kënaqësinë e tyre me seminare dhe shprehën shumë komente pozitive për procesin dhe cilësinë e mësimit, në aspektin e organizimit dhe materialit të ofruar. Ata komentuan se sa i qetë ishte procesi, shprehën vlerësimin e tyre nga stafi për mbështetjen e tyre, përgjigjet e shpejta, kur përballeshin me vështirësi, dhe ndanë sugjerimet e tyre të vlefshme nga ky rrugëtim i kualifikimit elektronik. Më e rëndësishmja, ata konfirmuan se u pëlqeu dhe vlerësuan këtë përvojë, se ata, me të vërtetë, kanë mësuar shumë gjëra të reja dhe tani janë më të sigurt dhe të gatshëm për të ndarë njohuritë e reja të marra dhe për të lehtësuar lëndën e ardhshme të Mësimit Bashkëpunues Virtual të planifikuar për semestrin e dimrit.
Semestri dimëror është parashikuar të përfaqësojë seminarin e dytë, si një shkollë dimërore, dhe është planifikuar të jetë në terren në fund të nëntorit, fillimi i dhjetorit 2021, në Dresden, Gjermani.
Ndërsa në seminarin aktual studentët mësuan për bazat e E-Tutoring, shkolla dimërore synon të promovojë dhe përmirësojë perspektivën ndërkombëtare dhe aftësinë e mbështetjes E-Tutorial për t’i bërë E-Tutors gati për Marrëveshjet Ndërkombëtare të Lëvizjes Virtuale. Kështu, ekipi VALEU-X po e pret me padurim ngjarjen me entuziazëm të madh. Duke e ditur në fakt, se ky rast do të jetë një shans për t’u angazhuar në mënyrë aktive me të gjithë studentët dhe për të mbështetur dhe shkëmbyer më tej aftësitë efektive.

Linku për Video në Youtube: https://bit.ly/3xq0hka